15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

• 15.07.2023

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü milli iradenin milli birlik ve beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin dönümüdür. Bu zafer şehit ve gazilerimizin üstün cesareti gazi milletimizin büyük fedakârlıklarıyla elde edilmiştir. O gece darbe girişiminin püskürtülmesiyle toplumumuz önemli bir süreçten geçmiş ve Türk milleti, demokrasi adına büyük bir imtihan vermiştir.

251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece; Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ’de eklenmiştir.

7. yıl dönümünü gerçekleştireceğimiz bu yıl demokrasi, bağımsızlık, vatan ve milleti için sokağa çıkan şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatacak, onları rahmetle yâd edecek ve Türk milleti olarak yaşadığımız bu hain darbe girişiminin hem gelecek nesiller nezdinde hem de dünya nezdinde asla unutulmaması, unutturulmaması için elimizden geleni yapacağız.

Bu vesileyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o zafer gecesinde şahlanan gazilerimize ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aslan

• 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü